Agorafobi

Agorafobi

Agorafobi er angst for at færdes alene uden for hjemmet. Typiske angstfremkaldende situationer er at være blandt mange mennesker, i supermarkeder og transportmidler. Agorafobi opstår oftest gradvist, efter man har oplevet et eller flere panikangstanfald.

Mange oplever katastrofetanker om, at man vil blive angst og måske falde om ude blandt andre mennesker, og at man ikke vil få hjælp. Hjemmet bliver det sikre sted at befinde sig og man begynder typisk at isolere sig mere og mere derhjemme eller sikre sig at have nogen med, når man skal forlade hjemmet. Det sætter gang i en ond cirkel, hvor angsten for at forlade hjemmet bliver stærkere og stærkere og for de fleste vil føre til en indskrænket livsudfoldelse. 

I terapien vil vi arbejde med dine katastrofetanker og med en gradvis eksponering (tilvænning), så du kan leve et liv, som du ønsker uden angsten som begrænsning. Mange vil have svært ved at møde fysisk op i terapien netop pga. angstens natur. Det kan derfor for nogle være en fordel at indlede behandlingsforløbet med online-samtaler, indtil man vil kunne møde op fysisk.